Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ο Βίγια στη Μπαρτσελόνα!!!


Παίκτης της Μπαρτσελόνα θα είναι από το καλοκαίρι ο Νταβίντ Βίγια καθώς η ομάδα της Καταλονίας έχει έρθει σε συμφωνία με την Βαλένθια για την απόκτηση του Ισπανού επιθετικού.
Οι δύο ομάδες όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «Marca» φέρεται να έχουν συμφωνήσει προφορικά με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή διέθεσε το περασμένο καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα για τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.
Μάλιστα, η «Marca» αναφέρει ότι μέσα στα έμψυχα ανταλλάγματα συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων και ο Μπόγιαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βίγια έχει σημειώσει φέτος 21 τέρματα σε 30 ματς πρωταθλήματος με τη φανέλα της Βαλένθια.

1η αγωνιστική Play off:ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0

Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν νωθρές και κουρασμένες.Με το ζόρι αν δημιουργούσαν καμιά
φάση της προκοπής.Το ματς ήταν γενικά κακό, ωστόσο στο πρώτο 45λεπτο μόνο μία ομάδα φαινόταν στο γήπεδο και αυτή δεν ήταν η γηπεδούχος, αλλά ο διψασμένος ΠΑΟΚ. Όχι πως και εκείνος θάμπωσε με την απόδοση του ή δημιούργησε σωρεία ευκαιριών. Είχε όμως την πρωτοβουλία σε όλα τα επίπεδα, πίεζε ψηλά, έκλεβε μπάλες και προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ.
Πέραν, όμως, ενός φάουλ του Λίνο στο 14' που έφυγε λίγο άουτ και μιας σέντρας του Ίβιτς από αριστερά στο 23' όπου ο Μουσλίμοβιτς δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, δεν υπήρχε άλλη φάση στην οποία να έγινε ιδιαίτερα απειλητικός.
Η ΑΕΚ από την άλλη, δεν είχε αρχή και τέλος. Είναι χαρακτηριστικό πως για ένα διάστημα, από το 20' μέχρι το 35' περίπου, αδυνατούσε να περάσει ακόμη και τη γραμμή του κέντρου. Η μεσαία γραμμή της Ένωσης ήταν ανύπαρκτη. Οι αμυντικοί της πάσχιζαν να διώχνουν, αλλά μόλις η μπάλα έβγαινε από την περιοχή της, γινόταν αμέσως λάθος. Και η πολιορκία στα καρέ της συνεχιζόταν...
Και η άμυνα του ΠΑΟΚ, πάντως, ήταν εξαιρετικά στημένη, έχοντας εξουδετερώσει ότι... "κιτρινόμαυρο" κινούνταν (Μπλάνκο, Σκόκο, Μαντούκα, Λεονάρντο κλπ). Η μοναδική στιγμή για την οποία οι φίλοι της ΑΕΚ χρειάστηκε να σηκωθούν απ' τις θέσεις τους, ήταν ένα σουτ του Μανωλά (από φάουλ του Μαντούκα και πρώτη κεφαλιά από τον Μαϊστόροβιτς) το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Για την ακρίβεια η γενική εικόνα ήταν πανομοιότυπη με το πρώτο μέρος, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αυτή τη φορά, η ΑΕΚ μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς, μέχρι ένα βαθμό βέβαια.
Οι "κιτρινόμαυροι" βρήκαν ρυθμό, αγωνίστηκαν πιο συγκεντρωμένα στο κέντρο και πιο μυαλωμένα στην άμυνα, ενώ η επίθεση φρεσκαρίστηκε σχετικά νωρίς στο δεύτερο μέρος (αλλά αργά γενικά) με τον Τζιμπούρ και το Νέμεθ. Όπως ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και η ΑΕΚ στο δεύτερο ήταν εκείνη που είχε την κατοχή και ήλεγξε το παιχνίδι.
Powered By Blogger

Το αρχείο του blog