Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ «ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»



Το άρθρο είναι από ΕΔΩ
 


Το σχέδιο που απέστειλε ο Σ. Πιλάβιος στα μέλη του Δ. Σ.
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ;

Ύστερα από συνεργασία και συμφωνία με τον Γ. Γ. Α. κ. Πάνο Μπιτσαξή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος εκπόνησε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ποδοσφαιρικό «Καλλικράτη».

23η αγωνιστική: Οι αναμετρήσεις της Κυριακής

 Ατρόμητος-Άρης 0-0


Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Ευθυμιάδης,  Γούκος


Δοκάρια: 59' Μπομπαντίγια, 90' Καστίγιο

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνκσι, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος, Σαρμιέντο (82' Φαβάλι), Σφακιανάκης, Δάρλας (46' Σκόνδρας), Τάτος (60' Σαγκανόφσκι), Καμαρά.

Αρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Παπαζαχαρίας, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Πρίττας, Πορτίγια (53' Καστίγιο), Τόχα, Σακατά (78' Σακάτα), Μπομπαντίγια (67' Μπομπαντίγια)

Οριστικά αύριο στις 19:00 η ρεβάνς του ΠΑΟΚ



Πριν από λίγα λεπτά η UEFA ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ ότι το δεύτερο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία δεν θα αλλάξει ώρα και έτσι η σέντρα θα γίνει στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Για πέντε αγωνιστικές ο Τοροσίδης


«Καίει» τον Βασίλη Τοροσίδη το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαιτητής Καλόπουλος (Μακεδονίας) έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι χτύπησε με το κεφάλι του Λέτο, όπερ σημαίνει βιαιοπραγία και βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα τον περιμένει... καμπάνα τριών αγωνιστικών.

Χάρισε την αμοιβή ο Καλόπουλος


Μια ανθρώπινη κίνηση έκανε ο διαιτητής Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας) η οποία αξίζει να προβληθεί και να επισημανθεί. Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι χάρισε την αμοιβή του από το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στα ιδρύματα «Φλόγα» και «Λάμψη», προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Είναι ενέργεια που δείχνει άτομο με ευαισθησίες, καθώς και οι διαιτητές άνθρωποι είναι. Ο 41χρονος διαιτητής είχε ανακοινώσει την απόφασή του πριν το ντέρμπι του Σαββάτου. Επίσης ο Καλόπουλος βοηθά εμπράκτως και το σύνδεσμο που τον ανέδειξε, αυτόν της Θεσσαλονίκης, καθώς έδωσε χορηγία για τις ανάγκες του.

Καρτάλης: Να διακοπεί το πρωτάθλημα


Αδιανότητη την κατάσταση που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στην ΕΤ3, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Επίσης τόνισε ότι οι ΠΑΕ «είναι επιχειρήσεις και όπως όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν βάσει της νομιμότητας. Άλλες επιχειρήσεις θα έκλειναν αν συνέβαιναν ανάλογα με αυτά που έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ακόμη αφήνει σοβαρές αιχμές κατά του Τοροσίδη.
«Οποιος αγαπά το ποδόσφαιρο οφείλει να συμφωνήσει με την πρόταση να παρθούν τα πιο αυστηρά μέτρα για την εξυγίανση του αθλήματος», πρόσθεσε ο κ. Καρτάλης. Ακόμη επεσήμανε: «Είναι ντροπή να πρέπει να φορά κράνος ένας ποδοσφαιριστής για να κτυπήσει το κόρνερ ή να έχει αντιασφυξιογόνο μάσκα για να παίξει. Αν υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα, πρέπει το πρωτάθλημα να διακοπεί και να ξεκινήσει μόνο όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφωνήσουν σε καθαρούς, δίκαιους και αυστηρούς κανόνες».
Δεν έλειψαν και οι σοβαρές αιχμές κατά Τοροσίδη: «Στην προσπάθεια εξυγίανσης πρέπει να πρωτοστατήσουν οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ αυτονόητο ότι όταν ποδοσφαιριστής συμμετέχει σε επεισόδια, δεν θα δικαιούται να φορά τη φανέλα της Εθνικής. Είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει».

Αύριο το κατηγορητήριο


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στον Ολυμπιακό που περιμένουν το κατηγορητήριο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο τις κλήσεις των ΠΑΕ και με ενδιαφέρον αναμένεται αν οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν για εκτεταμένα (=1 αγωνιστική) ή για ευρείας κλίμακας επεισόδια (=δυο αγωνιστικές).

«Σεβάσου μας ή φύγε Μπέο»

Olvol.pngΦέιγ Βολάν κατά του Αχιλλέα Μπέου πετούν κάποιοι από το πρωί στους δρόμους του Βόλου.


Αναλυτικά το μήνυμα που καταγράφεται στα φειγ βολάν και φέρει την υπογραφή «Αδέσμευτη Θύρα 1»: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι τσιφλίκι κανενός, όχι άλλος ηθικός ξεπεσμός, Μπέο οι Βολιώτες έχουν αξιοπρέπεια. Σεβάσου μας ή φύγε. Δεν θέλουμε μαγαζάκι του Μαρινάκη. Η ιστορία του Βόλου δεν είναι για πούλημα. Ο βόλος ανήκει στο λαό του.
Δεν θα γίνει παράρτημα κανενός. Μπέο θέλουμε ηγέτη όχι υπάλληλο του Πειραιά.

Αδέσμευτη Θύρα 1».

Επίσκεψη στο σπίτι του Τοροσίδη




Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι... στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Βασίλης Τοροσίδης. Φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και απειλητικά μηνύματα στους τοίχους, αντίκρισαν οι ένοικοι οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.Απουσίαζε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Μάρα: «Είχαμε από ένα ημίχρονο»

 
Ο χθεσινός σκόρερ του Ηρακλή, Μπόγκταν Μάρα, ο οποίος έδωσε την ισοπαλία στην ομάδα του με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι, επεσήμανε πως ο βαθμός στο Βόλο ήταν ιδιαίτερα σημαντικός, αλλά και δίκαιος:

Θαυμάστε το ελληνικό πρωτάθλημα! (vids)


Απίστευτες «ομορφιές» είχαν και πάλι την τύχη να διαπιστώσουν όσοι παρακολούθησαν το ντέρμπι κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που βρήκε τελικούς νικητές τους «ερυθρόλευκους» με σκορ 2-1, ενώ μπορεί από σήμερα ουσιαστικά να τους αποδοθεί ο τίτλος του πρωταθλητή, μιας και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους δέκα βαθμούς. Οι «πράσινοι» πάντως έχουν κάθε λόγο να «κραυγάζουν» για τη διαιτησία, η οποία τους στέρησε την κατάκτηση του τριπόντου, αλλά και το δικαίωμα στο όνειρο.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και στο 20′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ωραίας έμπνευσης «κομπίνα». Ο Ιμπαγάσα βρήκε με πάσα πίσω από το τοίχος των παικτών του Παναθηναϊκού τον Μιραλάς και ο τελευταίος με γρήγορο πλασέ, δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τζόρβα για το 1-0.
Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και βγήκε μπροστά προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση. Τα κατάφερε στο 58′, με τον Λέτο να εκτελεί πανέξυπνα φάουλ από πλάγια θέση, τον Πάρντο να μπερδεύεται και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.
Το γκολ αυτό είναι αλήθεια πως… τρομοκράτησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν τα πάντα προκειμένου τουλάχιστον να κρατήσουν το 1-1. Δεν τα κατάφεραν όμως… Στο 82′ ο Παναθηναϊκός σκόραρε κανονικότατα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Πάρντο, η μπάλα ήρθε στα πόδια του Κατσουράνη, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα του Ολυμπιακού, αλλά ο επόπτης Τρύφων ακύρωσε το γκολ!!!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στις καθυστερήσεις. Μετά από σέντρα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Τζιμπούρ, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, αλλά το τέρμα έπρεπε να ακυρωθεί ως οφσάιντ, μιας και ο Πάντελιτς που βρισκόταν πιο μπροστά, επηρέαζε καθαρά τη φάση. Παρ’ όλα αυτά, το γκολ μέτρησε κανονικά και οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν (;) από σήμερα να πανηγυρίζουν ουσιαστικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
*Στις καθυστερήσεις και όταν όλα πλέον είχαν κριθεί, αποβλήθηκε και ο Τοροσίδης, για χτύπημα στον Λέτο…

Σισέ: «Θα παραπονεθώ στην UEFA»



Όπου βρεθεί και όπου σταθεί το «φωνάζει» ο Σισέ, μιας και σε νέες δηλώσεις του στην γαλλική «L' Equipe», τόνισε ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι θα προσφύγει στην UEFA για τα επεισόδια μετά τη λήξη.
«Αυτό το πράγμα δεν το είχα ξαναδεί. Και πλέον δεν είμαι διατεθειμένος να το ξαναδώ. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εξοργισμένοι, κατευθείαν προς τα εμένα για να μου επιτεθούν. Ήμουν ο στόχος τους. Μερικοί με χτύπησαν και εγώ ανταποκρίθηκα για να υπερασπίσω τον εαυτό μου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι βάρβαροι. Είναι ντροπή. Δεν θα το αφήσω έτσι. Αυτή την εβδομάδα θα παραπονεθώ στην UEFA και σας λέω με βεβαιότητα, ότι δεν θα τα παρατήσω».

Εξετάζεται η τιμωρία για τους δυο


Ερωτηματικό αποτελεί αν θα υπάρξει τιμωρία του Δημήτρη Καλόπουλου (Μακεδονίας) και του βοηθού του Δημήτρη Σαραϊδάρη, επίσης από τη Θεσσαλονίκη. Η ΚΕΔ αποφεύγει να πάρει θέση και περιμένει την έκθεση του παρατηρητή Δημήτρη Νταμπώση (Πιερίας).

Με βάσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα δύσκολα θα τιμωρηθούν, με σοβαρό όμως το ενδεχόμενο να παραμείνουν 1-2 αγωνιστικές εκτός ορισμών μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε. Πηγές αναφέρουν ότι ο Νταμπώσης δεν πήρε θέση για καμία από τις φάσεις που αφορούν τον ρέφερι και τον ένα βοηθό. Οπως είπε θέλει να δει στην τηλεόραση, τόσο αν υπάρχει επιθετικό φάουλ του Νίνη στον Τοροσίδη, όσο και να υπάρχει οφσάιντ του Πάντελιτς στο γκολ του Τζιμπούρ.

Για την περίπτωση που τον αφορά ο Καλόπουλος είπε στο Νταμπώση ότι σφύριξε το φάουλ πριν η μπάλα πάει στο χέρι του Τοροσίδη, το οποίο θεωρεί ακούσιο. Από την πλευρά του ο Σαραϊδάρης ανέφερε ότι ο Πάντελιτς δεν επηρεάζει τη φάση και ήταν σίγουρος για την απόφασή του.

Για τον άλλο βοηθό Σπύρο Τρύφωνα (Κέρκυρας) από το βράδυ του Σαββάτου έχουμε γράψει ότι δεν θα οριστεί μέχρι το καλοκαίρι

Επίσημα «τέλος» ο Σάκης Τσιώλης



Ο «αρχιτέκτονας» του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης, αποτελεί εδώ και μερικά λεπτά παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» και το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν το τελευταίο του στον πάγκο του συλλόγου της Μαγνησίας.
Powered By Blogger

Το αρχείο του blog