Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ευχαριστούμε για το ταξίδι!

 
 
 Μας έκαναν υπερήφανους, πολέμησαν και «έπεσαν» σαν Έλληνες! Η Εθνική έχασε 4-2 από την... διαστημική Γερμανία αλλά αυτό που μένει είναι η νέα τεράστια πορεία!
 
 
  Η γκρίνια... έφερε αλλαγές!
Ήταν... κοινό μυστικό στην κοινωνία της Εθνικής ομάδας των Γερμανών. Οι «παγκίτες» γκρίνιαζαν παραπάνω από το συνηθισμένο για τον παραγκωνισμό τους, ο Λεβ δεν μπόρεσε να αντισταθεί και έχοντας στο μυαλό του την Ελλάδα σαν το εύκολο θύμα έκανε rotation σε προημιτελικά Euro.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Νόιερ, δεξιά ο Μπόατενγκ, αριστερά ο Λαμ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Χούμελς με τον Μπαντστούμπερ. Ο Σβαιστάιγκερ με τον Κεντίρα το δίδυμο των χαφ στη μεσαία γραμμή, αριστερό εξτρέμ ο Σούρλε, δεξί ο Ρέους και ο Οζίλ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κλόζε στο 4-2-3-1 του Λεβ.

«Θηρίο» Τζαβέλας, μέσα Νίνης-Μάκος
Όλα έδειχναν πως τα προβλήματα είχαν τελειώσει για τον Φερνάντο Σάντος αλλά λίγο έλειψε οι ενοχλήσεις του του Γιώργου Τζαβέλα να προσθέσουν έξτρα πονοκεφάλους στον Πορτογάλο τεχνικό. Τελικά ο διεθνής μπακ έσφιξε τα δόντια, έκανε ένεση και ξεκίνησε κανονικά.
Ο Σηφάκης υπερασπίστηκε την «γαλανόλευκη» εστία, έχοντας αριστερό μπακ τον Τζαβέλα, δεξί τον Τοροσίδη και τους Παπασταθόπουλο-Κυριάκο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μάκος για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση ξεκίνησε αντί του Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή, έχοντας στο πλευρό του τον Μανιάτη και τον Κατσουράνη λίγο πιο μπροστά. Ο Σαμαράς στο αριστερό «φτερό», στο δεξί ο Νίνης και στη κορυφή του 4-2-3-1 ή 4-5-1 αν προτιμάτε ο Σαλπιγγίδης.

Ο Λαμ... γκρέμισε το «Μαζινό»!
Τα πράγματα ήταν λίγο πολύ γνωστά εξαρχής. Κόντρα στην ποιότητα των Γερμανών η Εθνική δεν μπορούσε να παίξει το παιχνίδι στα ίδια. Έκανε το αυτονόητο, λοιπόν. Κλείστηκε στο δικό της μισό, προσπάθησε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να κλείσει τους χώρους και... πόνταρε στους ανοιχτούς χώρους της γερμανικής άμυνας που είχε ανέβει στη σέντρα για να βάλει έξτρα πίεση. Ο Κεντίρα με τον Οζίλ έκαναν όλο το παιχνίδι. Οι δύο μέσοι της Ρεάλ, με φανταστική δουλειά στον άξονα, δημιουργούσαν συνεχώς καταστάσεις για ρήγματα, ανοίγοντας το παιχνίδι στις πτέρυγες.

Ο Σηφάκης, όμως, είχε υψώσει τοίχος κάτω από την εστία του. Νίκησε στο τρίλεπτο... φωτιά(22'-25') τον Οζίλ και τον Ρόις. Έβγαλε τον «κεραυνό» του Κεντίρα στο 35' αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του. Η πρωταθλήτρια του 2004 δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Στα χαφ η μπάλα δεν έμενε ούτε στιγμή(ενδεικτικό το απίστευτο 82-18 στη κατοχή του ημιχρόνου), στη κόντρα έλειψε το καθαρό μυαλό και η κίνηση από τους εξτρέμ και στο 39' ήρθε το... μοιραίο. Αναμενόμενο με την εικόνα του ματς. Πόσο να αντέξεις...
Ο Λαμ έκλεισε από τα αριστερά προς τα μέσα, «ζύγισε» το δεξί και έστειλε την μπάλα να... καρφωθεί στα ελληνικά δίχτυα του μέχρι τότε ανίκητου Σηφάκη. 1-0, οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και η Ελλάδα υποχρεωμένη να παίξει μπάλα για να κυνηγήσει την ισοφάριση.

Έπεσαν πολεμώντας!
Οι Έλληνες δεν παραδίνονται. Δεν πουλάνε εύκολα το τομάρι τους. Και αυτό το διαπίστωσαν και απόψε οι Γερμανοί. Στο 55' και με τον Σάντος να ανακατεύει την τράπουλα με την είσοδο των Φωτάκη και Γκέκα, ο Σαμαράς αξιοποίησε το «πάρε-βάλε» του Σαλπιγγίδη και έφερε το ματς στα ίσια!
Η ομάδα του Λεβ, όμως, είχε τις λύσεις. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αποτελεί το μεγάλο φαβορί και ήξερε να πάρει αυτό που ήθελε. 2-1 από τον Κεντίρα στο 61', 3-1 από τον Κλόζε επτά λεπτά αργότερα και 4-1 στο 73' από τον Ρόις. Ο... εφιάλτης σταμάτησε στα επόμενα λεπτά και το φινάλε ήταν το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες. Μείωσαν το σκορ με 4-2 με πέναλτι του Σαλπιγγίδη, έπεσαν με ψηλά το κεφάλι και κρατούν φυσικά το μεγάλο ταξίδι στους «8» της Ευρώπης!


MAN OF THE MATCH: Ο Σάμι Κεντίρα. Ο «πολιτογραφημένος» Γερμανός έδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους μέσους αυτή την στιγμή στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Έκανε τα πάντα. Ήταν ο απόλυτος άρχοντας στον άξονα, έκοβε και δημιουργούσε σε πολύ υψηλό επίπεδο, με μεγάλη ποιότητα. Από δική του κάθετη κίνηση στην ελληνική περιοχή και εναέριο σουτ άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο των Γερμανών, πετυχαίνοντας το 2-1.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μεσούτ Οζίλ. Το... έτερον ήμισυ του Κεντίρα. Γνωρίζονται από τα παιχνίδια της Ρεάλ. Έκαναν την διαφορά στη Μαδρίτη, την κάνουν και στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Από τα δικά του τα πόδια ξεκινά τόσο το πρώτο όσο και το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Έκανε φοβερά πράγματα στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη ήταν πιο ουσιαστικός και η ελληνική ανασταλτική λειτουργία δεν είχε λύση στα προβλήματα που έβαζε.
Για τους Έλληνες ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Κρατούσε μπάλα, έδωσε ιδανική ασίστ και έτοιμο γκολ στον Σαμαρά για την ισοφάριση ενώ στο τέλος του παιχνιδιού δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι για να σημειώσει το τελικό 4-2. Καθοριστικός για να μείνει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, ο Μιχάλης Σηφάκης.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αντίδραση της Εθνικής μετά το γκολ της ισοφάρισης. Δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το 1-1, κλείστηκε ξανά πίσω και δεν είχε καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Φαίνεται ξεκάθαρα από τον Μανιάτη που χάνει τον Κεντίρα αλλά και από την έξοδο του Σηφάκη.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιχάλης Σηφάκης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανέβει πολύ παραπάνω από τα τέσσερα γκολ. Έδειξε μέρος των προσόντων του αλλά φέρει ευθύνη στο γκολ που... σκοτώνει το παιχνίδι. Λάθος έξοδο, 3-1 ο Κλόζε και κάπου λαμβάνει τέλος η σεμνή τελετή.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή της αναμέτρησης, Νταμίρ Σκόμινα, ο οποίος έβγαλε εύκολα και χωρίς λάθη το παιχνίδι. Σωστά ακυρώνεται γκολ του Κλόζε στο 4', καθώς ήταν οφ-σάιντ. Σωστά δίνει πέναλτι υπέρ της Εθνικής στο φινάλε του ματς.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το ταξίδι μετράει. Η ιστορία που έγραψε η Ελλάδα και η τρανή απόδειξη πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ξεφύγει μια για πάντα από την μιζέρια του παρελθόντος. 2004 πρωταθλήτρια, το 2012 στην οκτάδα των καλύτερων ομάδων. Η Γερμανία δεν παίζεται αλλά η Ελλάδα έπεσε πολεμώντας μέχρι το φινάλε. Ευχαριστούμε μάγκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog