Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Σάλκε-ΠΑΟΚ 1-1





Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολάρα του Μίροσλαβ Στοχ πήρε ισοπαλία (1-1) από τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν. Ο "δικέφαλος του Βορρά" καλείται να ολοκληρώσει τη... δουλειά της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς της Τούμπας.


Ο πρώτος λόγος ανήκει πλέον στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ στα θετικά ενόψει του επαναληπτικού είναι σε κάθε περίπτωση και η ψυχολογία. Το μόνο αρνητικό στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει την ιστορική, "παρθενική" γαρ, συμμετοχή στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι ότι δεν θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του.

Ο Κέλερ παρέταξε τους γηπεδούχους με σύστημα 4-2-3-1, τον Χίλντεμπραντ στο τέρμα και τους Ουτσίντα, Ματίπ, Χέβεντες, Φουχς από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Χέγκερ και Τζόουνς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Φαρφάν δεξιά, ο Ντράξλερ αριστερά και ο Μέγερ πίσω από τον προωθημένο Σάλαϊ. Ο Στέφενς από την άλλη, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3, καθώς ο Λόρενς αγωνιζόταν πολύ κοντά στους δύο "καθαρούς" αμυντικούς μέσους (Τζιόλης, Λάζαρ) και όχι τόσο σε ρόλο οργανωτή. Ο Χακόμπο ήταν στην εστία, οι Κίτσιου (δεξιά), Λίνο μπακ και οι Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Λούκας ξεκίνησε στη δεξιά πτέρυγα, ο Στοχ στην αριστερή και ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Αν και μπήκε δυνατά στο "Φέλτινς Αρένα", κερδίζοντας τρία διαδοχικά κόρνερ στα δύο πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε στη συνέχεια σε έναν παθητικό ρόλο. Οι εντολές του Στέφενς για μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν ήταν σαφείς και εμφανείς και οι παίκτες του Ολλανδού τα κατάφεραν αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο. Εκτός από μία φάση. Αυτή του 32ου λεπτού, όταν και η Σάλκε βρήκε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα. Οι Γερμανοί που μέχρι τότε απειλούσαν με μακρινά σουτ, μπήκαν στην περιοχή και... έκαναν τη ζημιά.

Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Φαρφάν, ο οποίος από θέση δεξιά στην περιοχή έκανε ένα πλασέ που άγγιξε την τελειότητα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χακόμπο και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο, η καλύτερη φάση ήταν για τον "δικέφαλο του Βορρά". Και τί φάση; Ο Κατσουράνης σούταρε από κοντινή απόσταση και πλάγια θέση στην περιοχή, με τον Φουχς να αποκρούει την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας και τον Λούκας που πήρε το "ριμπάουντ", να σουτάρει άστοχα αν και ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι.

Δεύτερο ημίχρονο, δεύτερο... πρόσωπο από τους Θεσσαλονικείς. Η Σάλκε διατήρησε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΟΚ απειλούσε πλέον μέσω αντεπιθέσεων. Αφού, λοιπόν, η άμυνα άντεξε στην πίεση της Σάλκε, η οποία δεν έκανε πάντως τη μεγάλη φάση, ήρθε και η στιγμή της ισοφάρισης κι ενώ νωρίτερα ο Στέφενς είχε αντικαταστήσει αναγκαστικά τον Λόρενς με τον Κάτσε (μπήκε και... πρόσφερε κατευθείαν) και τον Αθανασιάδη με τον Σαλπιγγίδη για να φρεσκάρει την επίθεση.

Ο Στοχ που είχε ρίξει μια πρώτη προειδοποιητική βολή στο 69' με το μακρινό του σουτ να περνά άουτ και να μην ανησυχεί τον Χίλντεμπραντ, στο 73' δεν... χαρίστηκε στον Γερμανό τερματοφύλακα. Ο Σλοβάκος άσος πήρε την μπάλα σε θέση έξω αριστερά από την περιοχή, συνέκλινε και με ένα άπιαστο δεξί σουτ την "κάρφωσε" στη γωνία του εμβρόντητου Χίλντεμπραντ, ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ και βάζοντας φωτιά στην εξέδρα που βρίσκονταν οι Έλληνες φίλαθλοι.

Στα λεπτά που απέμειναν οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Στο 80' οι φίλοι των γηπεδούχων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για να πανηγυρίσουν, αλλά ο Χέβεντες που βγήκε τετ α τετ με τον Χακόμπο νικήθηκε από τον Ισπανό πορτιέρε. Με σωστή αμυντική λειτουργία και την... απαιτούμενη αλλαγή στις καθυστερήσεις η ομάδα της Θεσσαλονίκης κράτησε την πολύτιμη ισοπαλία και πήρε το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα.

Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Φουχς, Ματίπ, Μέγερ (69' Κλέμενς), Ντράξλερ, Χέγκερ (78' Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87' Πούκι), Σάλαϊ

ΠΑΟΚ:
Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (62' Κάτσε), Στοχ, Λούκας (90'+1' Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62' Αθανασιάδης)






novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog